ARCHÍVUM / zene

CSIGA-BIGA, GYERE KI!

Generációk sora énekelte és énekli a mai napig a hagyományos gyermekdalokat. Csak hogy néhányat említsünk: Ess, eső ess!, Katalinka szállj el!, Csiga-biga, gyere ki! Biztosan mindenki tudná folytatni a sort, de...

ELFELEDETT ZENEKAR, ELFELEDETT DALOK

Vannak olyan zenészek, zenekarok, akik annyira nem hagytak mély nyomot a világban, de talán még az adott társadalomban sem, hogy feltűnésük után szinte azonnal feledésbe is merültek.

ÚJRA HALLHATÓ A POPTARISZNYA

Hírt adtunk arról, hogy 2017. december 18-a óta hallható a Retro Rádió. Sokak örömére, hiszen országos elérhető állomáson élvezhetjük a 70-80-as évek slágereit.

FÜRGE RÓKA LÁBAK

Kinek az agyában nem csendül fel a Vuk című mese főcímdala? Talán felnőttként is el tudjuk még énekelni: Fürge róka lábak, surranó kis árnyak. Hipp-hopp, jön Vuk!...

FEKETE-FEHÉRBEN LÁTTUK A VILÁGOT

Gyermekkorunkban, de még inkább szüleink gyermekkorában nemcsak hogy alig volt néhány gyerekek számára is érdekes műsor, de még televízió sem volt minden háztartásban. A jelen merőben mást mutat.

SZÓLJON A SOKOL

Mi az, ami minden háztartásban megtalálható volt, a hétvégi kiskert fészerétől kezdve, a konyhán át, a kerékpár kormányára felakasztva és ontotta magából: Hajóvonták találkozása tilos?