ARCHÍVUM / zene

A RÉPÁTÓL MEGTANULTOK FÜTYÜLNI

Emlékeztek, hogy szüleitek és még inkább a nagyszüleitek hogyan szerették volna belétek tömni a sárgarépát? Valószínűleg mindenki találkozott azzal a mondással, hogy ha répát eszel, jobban fogsz fütyölni.

SOHASE MONDD, HOGY TÚL VAGY MÁR MINDENEN!

Aki a 80-as években volt gyermek, az a rádióból többször hallhatott akkori slágereket még akkor is, ha gyerekfejjel nem értette és nem is élvezte.

A MINDIG MEGÚJULÓ HIPPI KORSZAK

Ha azt mondjuk Woodstock, mi jut eszedbe? Ha azt mondjuk, hogy Hair, a film, megint feltesszük a kérdést. Mi jut eszedbe?

RETRO SZILVESZTER

Ha a 70-es, 80-as évek szilvesztereit gyerekként életed meg, akkor van emléked arról, hogy milyen volt akkor egy parti, és milyen most.

CSIGA-BIGA, GYERE KI!

Generációk sora énekelte és énekli a mai napig a hagyományos gyermekdalokat. Csak hogy néhányat említsünk: Ess, eső ess!, Katalinka szállj el!, Csiga-biga, gyere ki! Biztosan mindenki tudná folytatni a sort, de...

ELFELEDETT ZENEKAR, ELFELEDETT DALOK

Vannak olyan zenészek, zenekarok, akik annyira nem hagytak mély nyomot a világban, de talán még az adott társadalomban sem, hogy feltűnésük után szinte azonnal feledésbe is merültek.