ARCHÍVUM / ruha

VOLT EGYSZER EGY HASPÓLÓ

Mindig voltak és lesznek is olyan divattrendek, amelyek egykor ultramodernek, menők voltak, de ha mostani, felnőtt eszünkkel és jelenlegi tudatunkkal, külsőnkkel élve kellene viselni, inkább nevetségessé válnánk.

KÉKFESTŐ

A divat a kor szokásainak, ízlésvilágának megfelelőn, új anyagokkal, eljárásokkal, divatstílusokkal kiegészülve újul meg, de ugyanúgy beépíti az egykor népszerű elemeket is.

MA EGY GOMBNYOMÁS, RÉGEN EGY PROCEDÚRA VOLT

Amikor a technika még csak jelekben mutatta meg magát, az embereknek máshogy kellett boldogulniuk. Az élet nem állt meg akkor sem, sőt ezeknek köszönhetjük a fejlődést is.

CSAK LECSERÉLED ÉS KIDOBOD, ÁM NEM MINDIG MENT ILYEN KÖNNYEDÉN

Ami a mai anyukák, szülők számára teljesen egyértelműen használt darab, az azelőtt nem létezett, vagy jóval macerásabb volt Már jó ideje megkönnyíti a szülők dolgát az eldobható pelenka, azonban máshogy volt korábban.

OTTHONKA, AMIBEN KÉNYELEMBEN VOLTAK

Kényelemben voltak otthon, meg a piacon, meg lényegében bárhol. Az otthonka nagyanyáink korában hódított, és a még ma is élő, idős korosztály viselheti, melyhez talán a kendő is társulhat, mint kötelező kiegészítő.

NAGYANYÁINK FEJFEDŐJE: A KENDŐ

Amennyiben a középkorú vagy még idősebb korosztályt erősíted, valószínűleg te is abban nőttél fel, amikor még az idős nők fejkendőt viseltek. Teljesen hétköznapi viseletet jelentett, mára már teljesen eltűnt.