ARCHÍVUM / játék

SZILVESZTER BOHÓZAT NÉLKÜL NEM LÉTEZETT

Sem szilveszter, sem pihentető műsor nem létezett komédiák, bohózatok nélkül. Ma is ugyanúgy létezik ez a műfaj, de gyermekkorunk talán unalmasnak ítélt műsorperceit töltötték ki a bohózatok.

GYERMEKKORUNK KULTIKUS ALAKJAI

A nyolcvanas és kilencvenes években is viccekkel sziporkáztak a társaságukat szórakoztatni kívánók, és főleg kétfajta vicc létezett. Mire tippeltek? Mire emlékeztek?

RÉGI KOROK TERMÉSZETES BABÁI

A természetesség ezúttal nem a mai divatnak megfelelő darázsderekú, hatalmas szempillájú, nagy mellű játék babáira értendő, hanem az anyagában természetes.

BÁBELI ZŰRZAVAR A TORONYBAN

A Biblia Ószövetségi részében szerepel egy építmény, a Bábel tornya. Akkoriban az emberek mindegyike egy nyelvet beszélt, de a bábeli torony építése miatt Isten összezavarta a nyelvet.

TE IS NYOMTAD A PEDÁLT?

A kislányok a babákért vannak odáig, a kisfiúk az autókért. Beidegződött és teljesen természetes a nemek közötti eltérés mutatkozik meg a játékhasználatban. Ez régen is így volt.

ÍRT ÉS VETKŐZÖTT

A nyolcvanas évek klasszikus használati tárgyai közé nemcsak a Szokol rádió, a kempingszék és asztal, a nippek és a horgolt terítők tartoztak, hanem egy íróeszköz is.