Jajcica - 1063 Budapest, Szondi utca 58.
Jajcica igen meghökkentő lehet bárki számára, kevesen gondolják, hogy a Dohány utca melletti kis utcában egy valóságos retro birodalom húzódik meg. A meredek lépcsőn lefelé haladva világossá válik, hogy ez tuljdonképpen a régi dolgok, a régiségek paradicsoma, telis-tele egyedi és különleges darabokkal.
Itt aztán tényleg minden van, a rockos bőrdzsekitől kezdve a menyasszonyi ruhán át a táskákig tényleg minden. Akiegészítőt, kabátot, rövidet vagy hosszút szeretne, kindenképp térjen be ide. Annyira "komol.y" a bolt, hogy még fehérnemű is kapható, az pedig, hogy van cipő is, valószínűleg senki számára nem meglepetés, a sok kis elrejtett sarokban pedig zakók után nyúlhatunk.
Rövid időt eltöltve az üzletben mindenkinek világossá válik, hogy akár egy napot is simán el lehetne bogarászni az üzletben. Ha nem is egy napot, de tényleg érdemes oltban, igazi kincsekre bukkanhatunk, csak ajánlani tudjuk. Mindenképp visszatérünk.

LoveBug Vintage1027 Budapest, Margit körút 62.

A Lovebug Vintage neve egészen biztosan ismerősen fog hangzani azoknak, akik rajonganak a régiségekért. A körülbelül két és fél évvel ezelőtt indult kis vállalkozás volt ugyanis az első Magyarországon, amely régimódi ruhákat, retro cuccokat ésvintageapróságokat kínált.

Az első, aprócska showroomhoz hamar egy webshop is társult. A gyűjtemény azonban csak nőtt és nőtt, hamar túllépte a kis lakás korlátait így a régiségek ma már egy Margit körúti bérház egyik lakásában élnek különálló életet. A 62-es számnál keressétek a rózsaszín Lovebug feliratot és készüljetek fel, mert egy igazi időutazásban lesz részetek! Az ötletgazda és tulajdonos Kertész Violetta lesz majd segítségetekre a nézelődés, vásárolgatás során.

szodasszifon.hu/welovebudapest.hu/freeimages