Ha kérdésre igennel feleltél, mindenképp el kell látogatnod a föváros legkirályabb vintage boltjaiba. Mi megtettük, nyakunkba vettük a várost, hogy ne kelljen sokat keresgélned.

Régi bőröndök, haute couture ruhák, bakelitek, fura játékok. sokminden akezünkbe akadhat egy-egy ilyen üzlet látogatása során. Nem kevés szokatlan tárggyal is találkoztunk, például gyilkos magassarkút, bundát és döbbenetes ruhákat is. Ha valódi kincsek után kutatsz, ezeket a helyeket ne hagyd ki.

Antifactory – Egy falat Berlin

Antifactory Vintage Home Shop1065 Budapest, Paulay Ede utca 58.

Ahogy belépsz az ajtón, keresd a szarvast. Amíg a berlini hangulatú lakásboltban keresgéltünk, kezünkbe akadt pár igen kurrens darab. Például vintage Versace bőrnadrág is, amelyet arany biztosítótűkkel dobtak fel. Mennyibe került, 6000 forintba. Fesztiválra, buliba készülve mindenképp látogass el ide, biztos, hogy nem távozol üres kézzel. Az alap kínálat mellett vásárolhatsz az üzlet logójával ellátott darabokból is. Összességében olcsó helymi több igazán baráti árakon vásárolgathatsz. A legdrágább darabok a bundák, ezek 8000 forint körül mozognak, viszont már 2-3-4 ezer forintért találhatsz olyan dartabokat, melyek biztos elnyerik a tetszésed.

Iguana Retro – Vintage biciklik

Iguana Retro Fashion1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 9.

Az Iguana Retro üzlete pillanatok alatt elvarázsolt minket. Még mielőtt be tudtunk volna lépni az üzletbe, rögtön két szép retro biciklivel takálkoztunk az utcafronton. Természetesen maga az üzlet is tartogatott  meglepetéseket – odabent ugyanis a régimódi porszívóktól kezdve az retrol bőrdzsekiken keresztül ezerféle dolgot láttunk. Még egy olyan játékfigurát is szemügyre vehettünk, ami még az 1980-as moszkvai olimpiára készült. Az Iguana Retro-ban amúgy a ruhák és a táskák kapják a főszerepet. Az érdeklődök sokszor nagyon konkrét elképzelésekkel érkeznek azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnének. Sokan például egyenesen megőrülnek a vintage Converse tornacipőkért, ezek még mindig slágernek számítanak. A vásárlók között amúgy vannak fiatalok, de az idősebb korosztály is képviselteti magát. Az üzletet természetesen a külföldiek is megtalálták már maguknak!

Folytatjuk.

welovebudapest.hu nyomán szodasszifon.hu/Kép: FreeImages