Valamikor, úgy a hetvenes, nyolcvanas években egészen más volt a divat. Már ha lehetett annak nevezni az akkori öltözködést. Jóformán egymás ruháit örököltük, de az biztos, hogy egyes darabok kötelezőszerűen megjelentek minden gyermek ruhái között. A téli öltözködés egyik alapkelléke ma is a sapka és a sál is, de a hetvenes, nyolcvanas években a két darab között különös kapcsolat szövődött. Összeálltak eggyé, amelynek eredménye az űrhajóssapka, vagy, ahogy mások nevezték csősapka, esetleg kígyósapka.

A szülők számára igazán praktikus volt a gyermekük ilyenfajta védelme a hideggel szemben, hiszen védte a fejet és a nyakat, ám ebben a sapiban oldalra tekinteni nem nagyon kellett. Értelme legalábbis nem nagyon volt, mert belefigyeltünk a sapka anyagába. A csősapkában minden gyermek egyforma volt, de a minta sokat segíthetett a felismerésben.

A legtöbb gyerek utálta ezt a viseletet, és felnőttként lehet, hogy el is zártátok magatokban a csősapka emlékét. Úgy képzeljétek el, hogy ez a termék még ma is beszerezhető.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: enibababababolt.hu, fidini.hu