Egyes retro darabok pedig már porosan, kopott emlékként kuporognak jelenlegi otthonunk egy eldugott rejtekében. Egy padlás, egy pince, egy nem használt helyiség mind olyan lehet, ahol még tárolhatunk egy-egy ilyen darabot. Másokat még most is előszeretettel használunk, és van, amit már csak fotók alapján tudunk felidézni.

Ha valami olyat látunk, amely a 80-as években szinte mindenki otthonában megtalálható volt, akkor megdobban a szívünk, emlékek kavaroghatnak a fejünkben. Annak a kornak is megvoltak a maga jellegzetességei, amelyek sok otthonban felfedezhetők voltak. A tipikus járólap és fali csempék díszítették otthonainkat. Vitrines szekrényben csücsültek a kapott és vásárolt nippek szigorúan a kézzel készített csipketerítőre ráhelyezve. A szekrény előtt egy dohányzóasztal, mellette a tipikus zöld, barna vagy vörös színű fotellal.

Parketta borította a szobákat, amelyen elhevert egy szőnyeg. Az esti sötétségben a rojtos burájú olvasólámpánál olvastunk, amely szintén csipketerítőn kapott méltó helyet. A rojtokat szinte egy kislány sem hagyta érintetlenül, mert késztetést érzett annak befonására.

Hétfőnként nem működött a televízió, a fekete-fehér, mert nem is volt adás. Ha mégis igen, akkor 6 csatornát tudtunk azon fogni. A beállításokért, a csatornaváltásért pedig fel kellett állni és kézzel megoldani azokat.

A keverőtárcsás mosógép és a pattogó centrifuga volt a legáltalánosabb, aki pedig olyan szerencsés volt, már pici automata mosógép zörgött a fürdőjében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com