Az A-HA Take on me című slágere a mai fiatalokat is elérhette, de a Joy ismeretlen és talán azokban sem hagyott mély nyomot, akik a nyolcvanas években élték fiatalságukat. Egy számuk azonban nagyon ismerős lehet.

A Joy egy osztrák fiúbanda. Az 1984-ben három középiskolai barát állt össze egy csapattá. Mindegyikük zenei múlttal rendelkezett már, mire közös bandát hoztak létre.

A megalakulásuk utáni év elején adták ki első kislemezüket, és így némileg bekerültek a köztudatba, de az átütő sikert a következő kislemezzel érték el.

A Joytól a Touch by Touch akkora sikert hozott a fiúbandának, hogy egész Európa megismerte a csapatot, de talán világszerte eljutott ez a dal.

Egy magyar duó, a szintén férfiakból álló Inflagranti feldolgozta a Touch by Touch dalát, amelyet magyarul Te meg én címmel ismerhettünk meg.

A Joy 1989-ben feloszlott, de az egyik alapító tag még a későbbiekben is igyekezett vinni az együttes hírnevét. A zenekar tagjai cserélődtek.

2010-ben újra összeállt az eredeti hármas, és olyan jól sikerült, hogy 2011-re egy új lemezzel is előrukkoltak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com | videók: https://www.youtube.com/watch?v=esobjNGaN7khttps://www.youtube.com/watch?v=sqWzajy_6QE