A nagyszülők imádják, óvják és szórakoztatják unokáikat a legtöbb esetben. A nagyszülők otthona az unokáké is. Egy más közeget jelent, ahol többet vagy máshogy lehet csinálni, mint odahaza. A nagyszülők háza azonban kincseket is rejthet. Olyanokat, amelyekkel otthon nem biztos, hogy találkozik a gyerkőc. A nagyszülők és szülők közötti generációs különbség is jelentős, de az unokák egészen más világba csöppennek akkor, amikor a nagyszülőkhöz mennek. A nagymama és nagypapa otthonának berendezése, használati eszköze is lehet más, mint amit otthon megszokott.

Gyermekként imádtam a nagymamám dolgai között kutakodni. Elnézegettem a sokféle nippet, imádtam a kakukkos óra hangját, és sokat tévedt a szemem a kis időjárás jelentős házikóra.

Ki emlékszik erre? Az a kis hőmérő, amely egy kis házikóba volt beleépítve, és az időjárásnak megfelelően a díszes kis házból vagy egy népi viseletbe öltözött legény vagy leány bújt elő. Imádtam! Mindig drukkoltam a lánynak, mert az a jó időt jelezte, míg a fiú előbukkanása esős időt jósolt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)