Habár ma is kapható cukorka a Negro, de egyáltalán nem mai darab. A Negro nem mai darab, 1925-ben "született". Akkor élt és dolgozott kis hazánkban egy olasz cukrász, Pietro Negro. A magyar édességiparnak újra kellett élednie az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása után, ugyanis Magyarországon kívül maradt majdcsak minden édesség termelése. Dréher Antal nemcsak sörben, hanem csokoládéban és cukorkában is gondolkodott, így alapított is gyárat, ahová külföldi cukrászokat is felvett dolgozni. Itt tevékenykedett a már említett olasz cukrász is, aki nem nézte jó szemmel, hogy mennyi felesleg marad és kerül kidobásra a cukorkák gyártása során. A cukorkafőzésből fennmaradt anyagot igyekezett újrahasznosítani, de a törmelékcukorból készített egyvelegre nem kapta fel a fejét egy darabig senki. A cukor anyaga nyúlós, rágós volt, ezért vegyített még hozzá ánizst és mentolt is, azaz megszületett a Negro. Nem mondható véletlennek, hiszen tudatos, pazarlást nem tűrő módszert akart kifejleszteni, de a torok kéményseprőjét sikerült elkészíteni.
A még ma is kapható Negro ugyanabból a titkos receptből készül, amelyet egykor Pietro Negro kikísérletezett. A cukorka a mai napig „életben maradt”.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!
Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com (A képen nem a Negro cukorka látható)