20. hely
X-Akták: Scully kimaxolja az előnytelenséget

Az 1993-tól futó sorozatban az aggasztó konklúziókon túl nyilván David Duchovnyt vártuk minden részben a legjobban, és hát persze azt, hogy most akkor végül összejön Scullyval vagy sem. De kétlem, hogy bárki is szeretett volna divattanácsot kérni Scullytól. Az öltözékében nincs semmi különösebben felkavaró, úgyhogy az utolsó helyre szorult. A „hogyan legyünk a legkevésbé nőiesek” című versenyen biztos befutó lenne viszont.

19. hely
Bugyilila irodai szett A simlis és a szendéből

Lássuk be, elég jó volt a felhozatal a férfi-nő párosokra épülő nyomozós sorozatokból. A simlis és a szendében mondjuk még meglehetősen sok volt a haja Bruce Willisnek, de Cybill Shepherd még így is bőven egyenrangú társa volt. Feltűrt gallér, három számmal nagyobb méretezés és zsákhatású fazon. Kinek ne kellene ma is egy ilyen? Egyúttal csöndben emlékezzünk meg a titkárnő fenékközépre csúsztatott övéről is.

18. hely
Ballonkabát, mint elegáns viselet Derricken

A ballonkabát, lehetőség szerint persze bézs színben, valamiért kötelező férfiviselet volt. Kivéve a bőrdzsekis menőzőket, de róluk majd később. Szóval Derrick nagyjából két holmiban volt látható: öltönyben és ballonban. És az utóbbi is valahogy éppen úgy állt rajta, mint az előbbi. Bár a méretezéssel itt is akadtak azért gondok.

17. hely
Dempsey és Makepeace rózsában és szakadtan

Volt itt még az előbbi kettőn kívül másik pasi-nő-bűntény-nyomozás kombináció is. Dempsey és Makepeace rémlik még? Még szép, hogy igen. Ha másért nem, akkor a főszereplőnő frizurája miatt, ami vitán felül klassz volt majdnem mindig. Ez a rózsakert a pulóveren még nem érdemelne 17. helyet, na de a jobbján az optimális szatírszettként viselt ballon azért lényegesen erősíti.