Ha a 80-as években voltál gyermek vagy fiatal, akkor biztosan láttad te is a Vissza a jövőbe című filmet. A trilógia első részét 1985-ben mutatták be. Érdekes, hogy a filmbéli jövő 2015 volt, amely számunkra már a múltat jelenti.

A film főszereplője Michael J. Fox, azonban azt valószínűleg nem is tudtad, hogy eredetileg nem ő játszotta volna a főszerepet, de aki Marty McFly bőrébe bújt, annak játéka nem tetszett a rendezőnek, így lecserélték. EleveMichaelt szerették volna ebben a szerepben tudni, de más elfoglaltsága miatt ez nem valósulhatott meg. Azonnal nem. Nehéz időszak lehetett ez Michael J. Fox számára, ugyanis a Vissza a jövőbe film forgatásakor még tévészerepe sem ért véget, így párhuzamosan zajlottak a forgatások. Nagyon sokszor éjszaka készült a filmfelvétel, de amely jelenethez napfény kellett, azt hétvégén vették fel, így teljesen kifulladt Michael.

A film bonyolultabb deszkás jeleneteit kaszkadőr végezte el. Michael J. Fox ugyan tudott deszkázni, de mégis kellett a színész számára néhány lecke, ugyanis Marty mindenhová deszkán gördült.

A Vissza a jövőbe nagy sikerre tett szert, pedig eredetileg a Columbia Pictures visszautasította azt, mert nem volt elég szexuális töltet benne. Nemcsak a filmet utasították el, de a forgatókönyvet is. Méghozzá negyvenszer kellett próbálkozni, mire mégis fantáziát láttak benne. Az egyik stúdió számára túlságosan durva az anya és a fiú közötti kapcsolat, míg a többi filmstúdió nem talált benne semmi merészet.

A film 19 millió dollárból készült el, de majdcsak 400 millió dollárt kaszáltak vele, miután megjelent a mozikban. Magyarországra csak két évvel később került, 1987-ben.

Tudtad, hogy a Vissza a jövőbe trilógiából videojáték is készült? Az eredeti szereplők hangját használták fel, hogy még jobb élményt nyújtson a játék. A mozfilmekből még tévésorozat is készült.

A Marty McFly szerepébe bújt Michael J. Fox egy Lea Tomphson fiát játssza. A poén, hogy Lea Tomphson mindössze 10 nappal idősebb a valóságban a színésznél.

A jövőbeli technikát elénk táró film technikái ma már létező, megvalósult darabok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: radiotimes.com, thenextweb.com