A 70-es, 80-as évek bútorjai között is találhatunk egy olyan darabot, amely sokféleképp funkcionált annak ellenére, hogy felépítésében nagyon egyszerű darabot képviselt. Talán még néhány háztartásban meg is található, vagy a gyermekkori emlékeinkből előhívható annak a homokóra alakú műanyag széknek a képe, amely egykor szinte egy háztartásból sem hiányozhatott.

Talán te is egyike voltál azoknak a gyerekeknek, akik a földre leülve a lábaid közé kaptad az ülőalkalmatosságot, hogy az autóvezetés élményét imitáld?

Leggyakrabban persze ültünk rajta, hiszen műanyag székként szerepelt az otthonunkban, azonban kiváló kisasztalka volt, és virágtartóként is megállta a helyét.

A műanyag szék súlya miatt könnyen vált hordozhatóvá, ezért kempingezéseink során nemcsak a kempingbútorok kerültek elő a lakókocsiból, a személyautóból, hanem ezek a műanyagszékek is. Ráadásul a homokóra alakú széket könnyen szét lehetett szedni, így az ülőkerészét bármire fel lehetett használni, úgymint virágtálca, frizbi, kormány autós játékhoz stb.

Nektek is volt ilyen széketek? Milyen más alternatív használatban részesítettétek?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: https://flic.kr/p/4BqSy, pixabay.com