Az internet adta lehetőségekhez és a modern technikához igazodva fejlődik folyamatosan a világunk, bekúszva a hétköznapjainkba, az otthonunkba, a munkahelyünkre. Nem csoda, ha a gyerekek is használják a modern eszközöket, hiszen mire ők felnőttek lesznek, az új világban kell tudniuk érvényesülni, élni.

Nem várhatjuk tehát azt, hogy pontosan olyan játékokkal játszanak, mint annak idején mi, és nem nézhetik mindig azokat a meséket sem, amit mi. Azaz erre van lehetőség, hiszen az interneten ugyanúgy fellelhetők a régi mesefilmek, és bizony érdemes is színesíteni a repertoárt néhány régi, de még mindig jó mesével. Ugyanígy lehet ez a játékokkal is.

A gyerkőcöknek mindig megvannak az álmaik, hogy mit szeretnének kapni, mert a reklámok is azt sugallják: vegyél meg!

Ez nem azt jelenti, hogy csak a modern játékokkal szórakozhatnak jól. Anyáink, nagyanyáink korában egészen más volt a játékok mennyisége. Legtöbbjüknek alig volt néhány játéka, több időt töltöttek a szabadban. Nem ritka volt, hogy egészen fiatalon munkába álltak. Más világ volt akkor, és van most.

A csattogós lepke ma is kapható. Annak fa és műanyag változata ugyanúgy azt a célt szolgálja ma is, mint egykoron. Tolni kellett, mert csak így csattogott a pillangó. Ma is szívesen tolják a kis totyogók, amely nemcsak a figyelmet kötik le és szórakoztatnak, de mozgásra késztetik az apróságokat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk