Ha már fiúk, és ha autó, akkor bizony vezetni is szeretnék a gyerkőcök az autót, de arra jó sokáig várni kell. Amíg elérik azt a kort, kell számukra olyan jármű, amellyel kiélhetik vezetési vágyukat. Nem véletlenül születnek ma is, és születtek régen is olyan gyermekeszközök, amelyek a valódi autóra hajazó, de mégiscsak gyermekjátékok.

A ma már elektromos kisautók elődjei lábbal hajtósak voltak. Már a XX. század legelején megjelentek a lábbal hajtós kis autók, amelyek azonban faszerkezetűek voltak. A 70-80-as évekbeli szovjet retro kisjárművek már fémszerkezetesek voltak, amelyek sokkal jobban megközelítették az igazi autó eszményét.

Máshol BMW, Ford, Mercedes típusú gyermekautók szórakoztatták a kicsiket, addig hazánkban a Moszkvics volt a legmenőbb és a legelterjedtebb is. A 3-8 év közötti gyerekek számára készült pedálos autók leginkább a fiúkat érdekelte, de biztosak vagyunk abba is, hogy sok lófarokba kötött hajú, zsebes nadrágot viselő kislány sem állt ellen a Moszkvics csábításának.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=iOeCw3PNkjY