Ezek a dallamok mégis úgy égtek bele a tudatunkba, hogy akarva akaratlanul is bennünk van, és az idő távlatából tekintve már nem is olyan béna és ciki, mert a fiatalságunkat, a gyermekkorunkat idézi.

Hernádi Judit előadásában biztosan sokszor hallhattad a "Sohase mondd!" című számot. A zenéjét Döme Zsolt szerezte, és hozzá a szöveget Verebes Istvánnak köszönhetjük.

A dal Mészáros Márta Örökség című 1980-as filmjéhez készült akkoriban, amikor Karády Katalint rehabilitálták. Ennek köszönhetően igyekeztek a kor hangulatát és stílusát idézni, amely a dalban erősen érződik is.

Ez a dal éppen emiatt ütötte meg a füleket. Hiszen a 80-as években szólt a diszkó, aratott világszerte az Abba, hazai vizeken evezve pedig a Neoton evezett rendületlenül. Idegenül csengett a "Sohase mondd!" hangzása, talán éppen emiatt jegyezte meg mindenki. Ahogy Hernádi Judit nevét is.

Mészáros Márta eredetileg Kovács Katiban gondolkodott a főcímzenét illetően, de Kovács Kati visszautasította a felkérést arra hivatkozva, hogy nem tud azonosulni a stílussal. Újból kellett gondolni a dal énekesének személyét. Sokat tanakodtak, aztán a gyártásvezető hozakodott elő Hernádi Judit nevével.

Ha nem is a véletlennek köszönhető Hernádit Judit dala, de talán azért nem énekelhette el más, mert ez csak tőle szól úgy, ahogy eredetileg is remélték. A színésznő ráadásul elsőre felénekelte a dalt és azon semmit sem módosítottak, mert úgy volt jó, ahogy volt. Nemcsak Hernádi Judit hangja, de színészi munkája is ismert lett országszerte.

 

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=kBZm7deIVbA