A ruhákban biztosan nagyon nagy eltérések vannak, bár mint tudjuk, a divat ismétli önmagát, vagyis egyes elemei most is visszatérnek.

Ma már számos csatorna adásaiból lehet válogatni akkor is, ha úgy döntünk, hogy otthon töltjük a szilvesztert, ám a 80-as években jóval kevesebb csatorna és még kevesebb műsor létezett. Ebből a kevésből válogatva kellett megtalálnunk a számunkra megfelelő műsort. A gyerekeknek szánt néhány percben lezajló esti mesék, és a kicsit hosszabb műsoridőt felölel matinékon kívül nem volt más tetszetős műsor, így a kor gyermekei kénytelenek voltak az udvaron vagy a házban játszani. Ehhez kütyükre, sőt nagyon játékra sem volt szükség. Elég volt néhány barát, sár, gally, és már működött is a fantázia.

A szilveszter kicsit más volt. Az év utolsó napjára azonban úgy időzítettek, hogy mindenki a lehető legjobban élvezzék a szilveszteri műsort. Talán még most is emlékszünk arra, hogy milyen jókat nevettünk. Most, a sok csatorna közt válogatva is felháborítóan gyatra adásokkal szórakoztatnak az év utolsó napján. Bezzeg a 80-as években.

Voltak olyan televíziós szereplők, akik kötelezőszerűen feltűntek a szilveszteri adásban (és máskor is), így nem múlhatott el ünnepi adás Hofi Géza nélkül, akitől ha ma látunk egy-egy műsort, ugyanúgy szeretünk, mint akkor szerettük.

Nem hiányozhatott a Kudlik Juli - Antal Imre párosa, akik műsorvezetőként, bohózatok főszereplőiként is kellemesen szórakoztattak.

Elmaradhatatlan volt Markos-Nádas-Boncz trilógia poénáradata, akik igazán derűs perceket okoztak, és még ma is ugyanolyan kedvvel keressük fel a duó (Markos-Nádas) poénjait.

Gálvölgyi János még ma is megnevettet minket, de a 80-as években sokkal inkább élveztük ezt a fajta humort. A lényeget jól elkapó humorista kiválóan utánozta az akkori hírességeket.

Ne feledkezzünk meg Nagy Bandó Andrásról sem, aki mert politikai témákkal is viccelődni. Sas József a mai napig aktív, a kabaré világának egyik utolsó szereplője.

A szilveszteri műsorokban mindig feltűntek a hazai színész és humoristavilág szinte minden szereplője. Hogy szerettük ezeket a műsorokat. Visszasírjuk a régi kor műsorát. Zene, kultúra, nevetés, és mindenki élvezte. Vagy csak azért gondoljuk így, mert gyermekkorunkat/fiatalságunkat idézik?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com | videók: https://www.youtube.com/watch?v=41CsBWzjhEw, https://www.youtube.com/watch?v=WN702QzlljU&list=PL682F8A7A82BFE314&index=15