Az 1900-as évek derekán jóval szerényebb volt a műsornézési lehetőség. A magyar televíziózás kezdetét azok a kísérleti adások jelentették, amelyek 1953-ban voltak foghatóak csakis Budapest környékén. A Magyar Televízió első hivatalos adása 1957. május 1-jén zajlott le. A média, a televízió szerepe már az 1956-os forradalom idején is megmutatkozott, hiszen a televíziós technika már lehetőséget adott arra, hogy a városban, országban zajló eseményeket szélesebb réteg felé eljuttathassák.

Egyre több olyan rádióműsor tűnt fel a színen, amely a mindennapokkal is foglalkozott, lásd A Szabó család. A televízióban is megjelentek a saját készítésű műsorok, amelyből az egyik a sokak által kedvelt Táncdalfesztivál volt. A Táncdalfesztivál 1966-tól 1977-ig szórakoztatta a nézőközönséget. Az általa bemutatott énekesek egy részének ez a műsor indította be a karrierjét, úgymint Koós János, Zalatnay Sarolta, Szécsi Pál és még sorolhatnánk.

er;">A Magyar Televízió másik saját zenés szórakoztató műsora is tehetségkutató volt. Az 1962 és 1996 között műsor tíz adássorozattal szórakoztatta a nézőket. Itt mutatkozott be és vált ismertté Sztevanovity Zorán, Gálvölgyi János, Kovács Kati, Kern András, a Metro együttes, a Neoton, a Pokolgép, a Hungária.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/embed/GGfPkdf6KtE, https://www.youtube.com/watch?v=RfKZMIeeVAk