Gyermekkorom emlékezetes és várva várt eseményei közé tartozott a május elsejei felvonulásvoltak a felvonulások, városi programok, amelynek keretén belül vidámpark, vásár, fellépők műsorai szórakoztatták az érdeklődőket.

A vásáron kötelező állomás volt az apró játékokat árusítók meglátogatásán túl az édességes stand. Kakasos nyalóka, szivárványos kerek nyalóka, medvecukor, krumplicukor, törökméz. Ezek garantáltan szerepeltek az édességek között.

A nyolcvanas években bizony ezek az édességek hódítottak, de még a mai napig fel lehet eleveníteni gyermekkori emlékeinket. A retro édességeket árulók termékei között biztosan megtalálható a krumplicukor, amelyen én annyira utáltam. Csak egy gyerek voltam a sok közül, ráadásul mások nagy örömmel falatoztak a fehér, kemény édességből. A táblákba tömörített édességből napokig nyammoghattunk. Előszeretettel vásároltak ebből az édességből szüleink, nagyszüleink, mert olcsó volt.

A krumplicukor a burgonyából nyert keményítő lebontásából származik. A savas hidrolízis és főzés után elkészült krumplicukor kemény állagát a hűtési folyamat során éri el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com