A vintage kifejezést manapság leginkább a divatban, hobbitermékek és saját készítésű, antikolt hatású tárgyakra használják, de a lakberendezésben is megjelenik. Korábban ezt a szót a fotózás terén használták, ugyanis az első kópiát vintázs kópiának is nevezték. A negatívról elkészült képről van szó. Nemcsak a fotózásban, hanem a borászatban is használták ugyanezt a szót, ebben az esetben a minél régebbi évjáratú bor volt a vintage.

A divat világában is gyakran használatos kifejezés a vintage. Minden olyan stílusra és ruhadarabra érvényesíthető a vintage szó, amely az 1920-as és 1960-as években feltűnt, viselt volt.

Tudtátok, hogy a retro ruhadarabokkal miért nem lehet egy kalap alá venni a vintage-t? Mert a retro divat az 1970 és 1990 közötti időszakot jelenti.

A vintage magába foglalja azt is, hogy minőségében finoman megmunkált darabokról van szó, amelyek általában fehér, fekete, púder és kissé harsányabb, mégis elegáns színekben pompáznak. A vintage divat anyagai a tüll, a selyem, a csipke, a szatén. Minden, ami finom, klasszikus, lágy.

A vintage stílus bármiben megjelenhet, mert szeretünk visszamenni az időben. Mivel azt a valóságban nem tudjuk megtenni, így egyéb eszközökkel valósítjuk meg annak illúzióját, így számos ruhadarab, kiegészítő, ajándéktárgy készül vintage stílusban.

Az esküvői ruha is lehet vintage stílusú, mint ahogyan egy fotózás - akár esküvői fotózás - is megtörténhet vintage stílusban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com