Sok település rendelkezett egykor mozival. Kicsi, de annál kedveltebb intézmények voltak ezek. Ahol az egykor moziként funkcionáló épület még ma is áll, de már egészen másként használják, gyakorta úgy emlegetik, hogy az egykori mozi épülete.

A mozinak még ma is varázsa van, és sokan keresik a kikapcsolódásnak, a filmnézésnek ezt a változatát, de kétségtelen, hogy pénzkiadással járt. Mindig is azzal járt, azonban régebben sokkal nagyobb jelentősége volt a mozinak, mint most.

Ma már az internet segítségével nagyon könnyű hozzájutni a mozi minőségű filmekhez és akár otthon részesülni ebben az élményben. Mások pedig pontosan a mozizás hangulata miatt nézik így a filmeket.

Régebben a filmeknek is nagyobb jelentőségük volt, hiszen a 70-80-as évek tévéműsor repertoárja a mostanihoz képest sokkal szegényebb volt, nem beszélve a hétfői adásszünetről. A mozi mind helyszínben, mind élményben igazi kikapcsolódást jelentett számunkra. Talán sosem voltak olyan jók a filmek, és nem voltak olyan finomak azok az üdítők és édességek, mint amikor gyermekként, moziba járva láthattunk, kóstolhattunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com