A 2 Unlimited 1991-ben alakult. A techno duo női énekese Anita Doth volt, a férfi rapper pedig Ray Slijngaard. A holland énekesek dalait világszerte megismerték és énekelték a rajongók, de Amerikában nem voltak különösebben népszerűek.

Hazánkban biztos tombolt a 2 Unlimted láz, nemcsak a diszkókban arattak a dalaikkal, hanem a walkmanben is előszeretettel hallgattuk. Egyik legkedveltebb, még a mai fiatalok számára is ismertebb daluk a No limit.

A fiatal holland csapat olyan erővel és ritmussal lépett be a zeneiparba, hogy nevüket és dalaikat megjegyeztük. A csapat a sikerességük ellenére is feloszlott 1996-ban, amelynek okáért felhozható, hogy a két énekes nem értett egyet, de mások azt rebesgették, hogy a páros nemcsak a színpadon volt egy pár, hanem a magánéletben is. Az biztos, hogy útjaik szétváltak és külön igyekeztek karriert építeni. Anita műsorvezetőként kereste a kenyerét és egy szólólemezt is kiadott. Ray pedig a hip-hop stílusban igyekezett érvényesülni.

Ray&Anitaként is ismered a dalaikat?

 

Az énekesek külön folytatták karrierjüket, majd 2009-ben Anita és Ray újra egy színpadon énekeltek, dalaikat Ray&Anita néven jelentethették meg. 2011-ben újból visszatértek a 2 Unlimited névhez, vagyis visszataláltak a gyökereikhez. Ez a formáció egészen 2016-ig volt tartható, amikor Anita végleg kivált a duóból és helyét egy új énekesnő töltötte be.

Erre a számukra emlékszel?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com | videók: https://www.youtube.com/watch?v=RkEXGgdqMz8, https://www.youtube.com/watch?v=2Wb0Xz7Rp6A, https://www.youtube.com/watch?v=tmBnsjkoEFg