Nemcsak a ma már felnőttként élő nemzedékre volt igaz és jellemző, hogy szüleink, nagyszüleink használati tárgyai között szerettünk kutatni. A mai kor gyermekei pontosan ezt teszik a mi ruháinkkal, tárgyainkkal. A kislányok nemcsak a ruhák és a cipők tudnak elidőzni, hanem az ékszerek esetében is.

A nyolcvanas években is kedvelték a nők az ékszereket, habár ahogy most is, nem mindegyik munkakör esetében számított napi viseletnek. Mégis minden háztartásban volt néhány ékszer, és a lányok előszeretettel cicomázták azokkal magukat.

A fülbevaló megszokott viseletéhez a fülcimpába elkészített apró lyuk szolgál. Ám nem mindenkinek volt átszúrva a cimpája, de még azok is tudtak fülbevalót viselni.

Emlékeztek a klipszre? Ez a fülbevaló egy csatos formája, amely nem feltételezi a fülben a lyukat, így azok is viselhették, akiknek nem volt kifúrva a fülük.

A klipszek pontosan olyan szerepet töltöttek be, mint a fülbe akasztható fülbevalók. Változatos ékszerként viselhették és könnyű volt a kivétele, felhelyezése.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com