A Kisstadion építéséhez 1959 augusztusában kezdtek hozzá, teljes befejezésére 1961-ben került sor, költsége huszonkétmillió forint volt. A stadion melletti épületet, melyben az irodai helyiségek is találhatók, csak jóval később építették meg. Itt volt található a jégkorong-, a bandy- valamint a gyeplabdaszövetség székhelye is. A stadion - 1988-ban felújított világítása révén - alkalmassá vált tévéközvetítésre is.

A hosszú évek során az épület már otthont adott műkorcsolya-, súlyemelő-, valamint kosárlabda Európa bajnokságoknak is. Fontos megemlíteni, hogy évtizedeken keresztül szolgált a hazai jégkorong élet központjául. Mára kissé lelakottá vált, ám a MAC Jégkorong Akadémia kezelésébe vette, többek között tető is került a pály fölé. A stadion rekonstrukciós program keretében egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz vele, a Puskás Ferenc Stadion felújítása után gyaníthatóan a Kisstadiont is kezelésbe veszik, legalábbis a sportrajongókazt remélik.

Amúgy a stadion nem csak sporteseményeknek adott otthon, hanem mára legendássá vált koncerteknek is. A teljesség igénye nélkül a fellépők listája: Sting, Bonnie Tyler, Black Sabbath, Joan Baez, Emerson, Lake & Palmer, Joe Cocker, Deep Purple az Iron Maiden, Taurus, Kraftwerk, Suzi Quatro, Sandra. Az Omega turnéinak csúcspontját 1969-től a 80-as évek elejéig a Kisstadion-koncertek jelentették, 1987-ben is itt ünnepelték alapításuk 25 éves jubileumát.

(Forrás:szodasszifon.hu,wikipedia.org/Fotó:pinterest)