A minap löncshúst vásároltam a boltban, és eszembe is jutott az a történet, miszerint a löncshús konzerves doboza éppen az a méret, mint a hadiparban használt nyeles gránáté. Vajon csak a méret hasonlít, vagy tényleg igaz az a teória, hogy a konzervgyárak szinte azonnal képesek lennének a hadsereg számára előállításra?

Ha nem ismernéd, van egy régi legenda, miszerint néhány dohánygyártó cég és konzervgyár kis idő alatt képes lenne átállni hadiipari gyártásra. Így tehát az általam vásárolt löncshús konzervdobozának átmérője éppen akkora, mint egy gránáté. Ugyanez vonatkozik a slim cigarettára is.

Elképzelhetetlennek tűnik, hogy a konzervgyárakból ne tartósított ételek kerüljenek a piacra, hanem a hadsereg ellátására termeljenek, de a történelem már igazolta, hogy egyes iparágak olykor a hadsereg számára termeltek.

Habár a méretek stimmelnek, mégis elképzelhetetlen, hogy a konzervgyárakból működőképes gránátok kerüljenek ki, mint ahogy a dohánygyárakból is lőszerek.

Mégis sokan tartanak ki a legenda mellett, hogy ez igaz, míg másik kételkednek a történet igazságában. Ha ez így is van, akkor nagyon nagy titok övezi a konzerv- és dohánygyárak munkáját.

Egy azonban biztos. A ma kapható löncshús vásárlásakor visszarepülhetünk gyermekkorunkba, hiszen akkoriban is ugyanilyen formában juthattunk hozzá ehhez a termékhez.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.hu | képek: pixabay.com