Az iskolaköpeny, az úttörő felszerelés (nyakkendő, öv, síp stb.) kötelező darabjai voltak a hétköznapjainknak, és az ünnepi eseményeknek is. Az iskolaköpeny alatt rejtőzhetett a farmer, a bőszárú farmer, hozzá a farmerdzseki, lazább napokon a susogós melegítő.

A köpeny éppen az anyagi különbségek elfedését szolgálta, de a köpeny levételével megvillanthattuk, hogy milyen együttes, együttesek elkötelezett hívei vagyunk. Erre a célra szolgáltak a kitűzők, amelyeket nem voltunk restek feltűzni bárhová. Egy-egy darabot naponta áthelyeztünk az éppen viselt ruhadarabunkra, de aki nagyobb gyűjteménnyel rendelkezett, az állandó felületet igyekezett kitűzői számára biztosítani. Mondjuk a farmerdzsekijét vagy a táskáját.

A kitűzők mérete többféle lehetett és a legmenőbb együttesek, zenészek szerepeltek rajta. A kitűzők láttán azonnal lehetett tudni, hogy ki a pop stílust, ki pedig a rockot részesíti előnyben.

A kitűzők az önkifejezés eszközeiként voltak jelen az életünkben, és úgy használtuk azokat, mint kiegészítők.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: https://flic.kr/p/6agUdG, https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Wikimedia_gifts_20.jpg