A hetvenes években mindenki kempingezett, mert nemcsak menő volt, de erre volt lehetőségünk. Éppen áruhiánnyal küzdött országunk, és ennek megoldására kiváló megoldást kínáltak a konzervek. Nem véletlenül tűntek fel az akkoriban kedvelt és sokak által használt tartósított élelmiszerek. A magyar konzervipar ekkor ugrott egy jó nagyot és fogott bele az éhes szájak betömésével. Mivel az élelmiszerhiány gondokat okozott, a konzervek képesek voltak orvosolni ezt a bajt. Hozzászoktunk jelenlétükhöz, mindennapjaink élelmezésének részét jelentették. Amikor nyaralni, azaz kempingezni indultunk, akkor még praktikusabbak voltak ezek az élelmiszerek. A konzervipar fejlődésének köszönhetően húsból készült ételekhez is hozzájuthattunk, mert a magyar embernek a hús létszükséglet. Emlékeztek az Útitárskrémre? Vagy a tubusból kinyomható sajtra?

Elmaradhatatlan kempingkellék volt az autós kávéfőző, mert se hús, se kávé nélkül nincs meg a magyar. És ha már élelmiszerekről is szó esett, akkor a kávéhoz dukált az apró zacskós tejpor, vagy a tubusos sűrített tej. Istenem, gyerekként kávé nélkül is De nem csak konzerveken csatornákat. éltünk kempingezés ideje alatt, mert velünk volt a megbízható gázrezsó, amelyen bármi megfőtt. Feltéve, hogy nem bográcsban, szabad tűzön főztünk.

A kempingezés esti programjába biztosan beletartozott a szalonnasütés, a csillagnézés, a tábortűz melletti beszélgetés.

Csurig felpakoltuk a Wartburgot, Ladát, Trabantot – kinek mije volt – különböző konzervekkel és így indultunk el nyaralni. A mai napig így tesszük, konzerveket is pakolunk, ha hosszabb útra indulunk, vagy az étkezés másképp nem kivitelezhető. A kempingezés azonban nemcsak evésből állt, velünk tartottak – azaz vittük mi magunk – a kempingasztalhoz tartozó kempingszékeket, legalább egy rádiót és egy aprócska tévét, amelynek antennáját, ha megfelelően forgattuk, kevésbé hangyásan foghattunk be.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: veteranapro.hu, pinterest.com