A kisgyermekes családok, a kreatív személyek talán már belevetették magukat az otthoni karácsonyi hangulat megteremtésébe és saját kezűleg készített adventi koszorúk, karácsonyfadíszek, ajtódíszek és egyé dekorációs elemek készültek már el.

Sokan már a karácsonyi ajándékok nagyját is beszerezték, és mondhatni nyugalommal várják az ünnepeket.

Ilyenkor juthat eszünkbe, hogy a távoli rokonokat még semmilyen formában nem köszöntöttük, nem küldtünk néhány sornyi tájékoztatót hogylétünkről, és nem fejeztük ki jókívánságainkat sem.

Mit tettünk egykor? Vásároltunk egy alkalomhoz illő képeslapot, nevezetesen karácsonyi üdvözlőlapot. A néhány kedves ünnepi sor, néhány személyes üzenet megírása után bélyeget vettünk arra, felragasztottuk, és a postára bíztuk a küldemény útját.

Ez mára már csak keveseknél élő szokás, hiszen az online képeslapok, az e-mail, a szinte azonnali és ingyenes üzenetváltási lehetőség a képeslap küldését leváltotta.

Szomorú ez, mert voltak távolabb élő rokonok, barátok, kedves ismerősök, akiktől szinte kötelezőszerűen vártuk minden évben a karácsonyi üdvözleteket képeslap formájában, és számunkra is lehettek olyan fontos személyek, akikkel így szerettük volna tudatni azt, hogy gondolunk rájuk.

Gyermekkorunkban az ajándékok megvétele mellett arra is figyelmet fordítottunk, hogy a távolban élő rokonok, barátok, ismerősök számára beszerezzünk képeslapokat. Ez a karácsonyi készülődés fontos momentuma van.

Ebben ma sem gátol meg senki, hiszen a papírboltok és a posták ugyanúgy értékesítenek képeslapokat és habár már a technika által valós idejű videobeszélgetést is kezdeményezhetünk annak ellenére, hogy a célszemély egy másik országban, vagy akár másik kontinensen él, mégis varázsa lehet egy saját kezűleg megírt (de akár saját kezűleg elkészített) képeslapnak is. Ha meglepetést szeretnél valakinek okozni, aki nem a közeledben él, elevenítsd fel a képeslap küldésének szokását.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com