Magyarország vezető helyet foglalja el a tüdőrákban elhunytak listáján. A tüdőrák kialakulásában pedig nagyon nagy szerepe van a dohányzásnak. Az aktív dohányzás mellett a passzív dohányzás is okozhat betegséget.

A dohánytermékek árának emelkedésével sem lett kevesebb a dohányosok száma. Elrettentő hatással sem bírnak azok a képek, amelyeket a cigarettás dobozokra nyomtatnak. A rákos megbetegedést illusztráló fotók az elszánt és leszokni nem képes dohányosok számára teljesen hatástalanok.

A legegészségesebb persze az lenne, ha rá sem szokna az ember. Az aktív dohányzók azonban sokszor érvelnek azzal, hogy szüleik is több évtizeden keresztül dohányoztak, halálukat pedig nem a dohányfüst okozta, és mennyi olyan ember veszíti életét tüdőrákban, akinek sosem volt kapcsolata a dohányzással.

Nos, semmivel nem dohányzunk most kevesebbet, mint a nyolcvanas években. Már akkor tudták, hogy ez a tevékenység függőséget okoz és káros az egészségre. Az aktív dohányzás mellett azonban nem figyeltek a passzív dohányzókra. Csak 2012 óta van érvényben az, hogy számos helyről kitiltották a dohányzást, pedig már a 80-as években keményen kampányoltak a cigarettázás ellen.

Hogyan? Így:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: businessinsider.com, pinterest.com | videó: youtube.com