Aki a rave, mint zenei műfajt ismeri, és a kilencvenes években volt fiatal, talán még emlékszik olyan formációkra, amelyek ezt az elektronikus zenei műfajt képviselték. Ha így van, akkor a Dune nevezetű formáció is ismerősen csenghet.

A Dunenek köszönhetjük a Hardcore Vibes dalt, de az Are You Ready to Fly-t is, amely dalok két maxijuk is lett.

Sok fiatalt mozgattak meg a Dune dalai, nem véletlenül képviselték a happy hardcore műfajt.

A Duna csapat egy rövid lejáratú projectként indult útnak, hiszen csak egy maxival terveztek, az ugyanilyen címmel ellátott film ugyanis nagyon nagy sikert ért el. A formáció alapítótagjai Jens Öttrich, Bernd Burhoff és Oliver Froning voltak. Később már csak Oliver és az egykori táncosnő, Verena maradt a csapatban.

Miután a két maxi lemez nagy sikereket ért el 1995-ben, így adták ki a Dune címe albumot. 1996-ban előálltak az új albummal, az Expedicionnal, amelyből kiadtak még három maxit is.

Live! című albumuk ugyanúgy 1996-ban jelent meg, amely nevéhez illően élő album volt, és maxikat is kiadtak erről.

A Forever album 1997-ben jelent meg, de még ebben az évben szólókarrierbe kezdett Verena, amely a Dune-ből való kiszállást eredményezte. A Dune nem szűnt meg, de átalakult, egy új énekesnővel bővült, így már az ő hangjával hallható a Keep the Secret album, amely 1998-ban jelent meg. Ez már azonban nem az az új volt, amelyen azelőtt járt a formáció. A magasságok után megtapasztalhatták a mélységet, ugyanis dalaik megbuktak. Ha ez még nem lett volna elég, akkor a készülőben lévő új lemezük egyik dala ügyében plágiummal vádolta meg a csapatot a Seven. A bíróság jóváhagyta a vádakat, az elkészült maxikat meg kellett a Dune együttsnek semmisítenie.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pexels.com | videók: https://www.youtube.com/watch?v=5KJ__06kyxshttps://www.youtube.com/watch?v=XtCTwPCyw1A