Ha a ma már felnőtt magyar társadalmat megkérdeznék arról, hogy mi volt gyermekkoruk legmeghatározóbb meséje, akkor sokan a Vukra szavaznának.

Vuk neve a mai gyerekeknek is ismerősen csenghet, azonban a 80-as évek gyermekei számára sokkal nagyobb jelentőségű meséje volt a Vuk. Ma már annyiféle mese létezik, Vuk neve és a többi szereplő mégsem megy ki a divatból.

Kevesen tudják, hogy a Vuk mesefilmnek előzménye egy képregény volt, amely a Füles rejtvényújságban jelent meg. Ezután négy epizódos sorozat is készült belőle és csak ezután alkották meg a ma is ismert Vukot. A kis rókát mindenki a szívébe zárt. A bájos, életrevaló rókakölyök élete nehézségekkel indult és később is akadtak kalandok a róka életében.

A Vuk elnevezés a "Vadászom, utamból kotródj!" szavak első betűiből alakult ki.

Ha azt hinnéd, hogy Magyarországon túl nem jutott el Vuk híre, akkor tévedsz. Videokazettán az USA-ban is megjelent és Angliába is eljutott, igaz, ott Vic néven futott a róka.

Talán többen tudjátok, hogy Vuk főcímdalát Wolf Kati énekelte, de a zenét Wolf Péter, Wolf Kati édesapja szerezte. Az akkor hétéves kislány énekelte és cseng ma is dal. Emlékszel?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=Y-74BeD0tKw