Örök törvény főleg a nők életében, hogy mindig arra vágynak, ami nem adatott meg. Sokan küzdenek hullámos vagy göndör hajszálaikkal azért, hogy egyeneset készítsenek belőle. Ehhez különböző hajápoló szereket és hajvasalót használnak. Mások pedig arra áldoznak időt, hogy egyenes hajukba hullámot kreáljanak. Az enyhébb és legtermészetesebb megoldást a haj befonása adja, de ez nem ad tartós hullámot és a hullám sem megfelelő. A természeténél fogva egyenes hajat lehet némileg alakítani, de ha csak hajsütővasat, csavarót alkalmazunk, akkor a szálak hamarosan kirúgják magukat eredeti formájukra. A nem eredendően göndör haj napok alatt kiegyenesedik akkor is, ha mindenféle kenceficét alkalmazunk. Állandó macerát jelent, ha hullámra vágyunk.

Nemcsak a mai kor női akartak mást kihozni a hajukból, mint ami megadatott. Már az 1800-as évek végén használták a tartós hullám hideg verzióját. Jóval később, az 1940-es években tűnt fel a meleg dauer, amelyhez hidrogén peroxidos dauervizet használtak fel. Magyarországon főleg az 1950-es évektől használták a dauert. A tartós hullám azt jelenti, hogy olyan kémiai anyagot használnak a fodrászok, amely a hajszálakban lévő keratint megpuhítja, majd oxidáló szerrel a kívánt formát rögzítik. Ebben semmi természetesség nincs, hiszen kémia anyagokkal teszik mássá a haj szerkezetét. Márpedig ez roncsolja a hajszálakat.

A dauer adja az igazán tartós hullámokat, de ismert az a hatása is, hogy vegyszerrel dolgoznak ennek elérése érdekében. Ám, ha azt hiszed, hogy a dauer használata kiment a divatból, akkor nagyon tévedtél. Az idei évben visszatér, csak sokkal kíméletesebb szereket használnak a tartós hullám eléréséhez.

Emlékszel még azokra az időkre, amikor a fodrásztól való távozás után minden hölgynek hasonló hullám volt a hajában? Esetleg a dauervíz jellegzetes illatára is érzed?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | Képek: pinterest.com