Aki számára egy háziállat közelsége nem adatott meg, az a gyerkőc előbb vagy utóbb biztos benyújtja igényét egy kis kedvencért. Sok szülő választása esik első házi kedvencként az apró rágcsálókra, a halakra. Ezek azok az állatkák, amelyek bár nagyon édesek, szinte biztos, hogy a szülők saját maguk szórakoztatására vásárolják meg az állatkákat, hiszen a gyerekek a kezdeti lelkesedés után egyre kisebb érdeklődést fognak mutatni azokért. Az akvárium tisztántartása macerás, és az a szülő, amelyik irtózik a rágcsálóktól, számukra a hörcsögök, tengerimalacok helyének tisztántartása rémálom lehet.

Az, aki a kis kedvenc vásárlása előtt reális felméri, hogy mi várna az állatra és rá, inkább más alternatívát választ. Egy kutya vagy egy macska tartása sokkal nagyobb felelősséget kíván. Amíg ehhez felnő a gyerkőc, talán megelégszik egy tamagocsival is. Emlékeztek a ma már retro kütyünek is beillő tamagocsira? 1996-ban jelent meg Japánban a Bandai vállalat jóvoltából. Amilyen nagy népszerűségnek örvendezett hazánkban és világszerte is a kis elektromos kütyü, olyan nehezen indult be az első időkben az értékesítése.

Az elektromos szerkezet egy kulcstartóhoz volt hasonlítható, és benne élt az a kis lény (bármilyen állat), amelyet gondoznia kellett kis gazdájának. Ez az állatka figyelmet, gondozást és szeretet igényelt, és ezt hangjelzéssel is jelzett.

Az apró kütyü könnyedén elfért a gyermekkezekben, rajongtak is érte, ám ha nem teljesítették időben a tamagocsijuk igényeit, akkor jobbik esetben csak egy életét vesztették el elektromos kedvencüknek, rosszabb esetben csak ezzel az egy élettel rendelkezett a kis pajtás.

Talán egyike vagy azoknak, akik szorongattak ilyen játékot a kezükben? Ha nincs már meg a tamagocsid, de szeretnél hasonló élményben részesülni, akkor a My Tamagotchi Forever applikációval orvosolni tudod a hiányt. A huszadik évforduló alkalmából a Bandai okostelefon kompatibilis verzióban hozta vissza nekünk a tamagocsit.

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: https://flic.kr/p/ezU7Gj, https://flic.kr/p/9py8uR | videó: https://www.youtube.com/watch?v=FZIoTdBxA-A