A mai mesék ugyan minőségben és tartalomban is nagyon mást képviselnek, ám olykor az tapasztalható, hogy a technika és a lehetőségek nem feltétlenül előnyére kovácsolták ezt. Csak nézzük meg felnőtt fejjel a mesecsatornák kínálatát. Sok szülő temeti arcát a kezeibe, és inkább megpróbálja arra terelni a gyerkőcét, amiben ő is élt. Mert a régi mesék tartalma is szelídebb, lágyabb volt.

De mi volt az, ami minden mesét megelőzött? Természetesen a TV Maci, akit Bálint Ágnesnek köszönhetünk, így az ő szülinapja egyben a TV Macié is, vagyis október 23. Mivel először 1963-ban láthatták a Mackót a televízió nézői, így a TV Maci szülinapja 1963. október 23.

A nyolcvanas évekig a Lengyel Zsolt-féle TV Macit láthattuk, aztán megújult kicsit a nyolcvanas években Koch Aurélnak köszönhetően. Változott a bundájának színe, és hű társának, Paprikajancsinak a külseje is vele együtt változott. Ez sem a végleges változat volt, mert 1982-ben Foky Ottó bábfilmtechnikával varázsolta újjá a meackót.

Kevésbé ismert információ a TV Maciról, hogy Farkas Bertalan még az űrbe is magával vitte a medvét 1980-ban.

A macinak hatalmas sikere volt, és az ország gyermekei, felnőttjei is imádták. Amikor 2012-ben leváltották a TV Macit annak új és modern változatára, amelyik már számítógépezett is, egyáltalán nem fogadták el a nézők, és le is vették a képernyőről.

Van, ami úgy jó, ahogy megszoktuk. Elég egy kis változtatás, és oda a varázs. A nagy váltást pedig ezúttal leváltás követte.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com | videók: https://www.youtube.com/watch?v=VuigqEaj57A, https://www.youtube.com/watch?v=2HJIyUTXPQQ