Még nem is értünk a decemberbe, de már megkezdődött a karácsonyi láz, amelynek főleg az az oka, hogy a boltok legtöbbje már az ünnepekre készül.

Aki már felnőttként, családjával tölti az ünnepeket, talán szívesen emlékszik vissza gyermekkora karácsonyaira. A fa díszítése minden gyerkőc kedvelt mozzanata, a karácsonyi készülődés talán legszebbje. Emlékszel még, hogy milyen dísz került a karácsonyfa csúcsára? A régi, üvegből készült csúcsdíszeket sokan vittük tovább saját háztartásunkba, vagy pedig maradt a szülőknél. Habár már felnőttként tértünk haza a családi fészekbe, még mindig szívet melengető látvány volt, hogy a régi, megszokott dísz kapott helyet a fenyő legmagasabb pontján.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a már gyermekkorodban is karácsonyfa ékeként szolgáló díszt rakhatsz fel a mostani fádra is, mesélj a családodnak néhány kellemes karácsonyi történetet, ami a családhoz köthető. Mutasd meg a gyermekeidnek is a csúcsdíszt, és ha minden évben változik is a karácsonyi díszítés, egy valami maradhat örök és változatlan, és ez a karácsonyfa legnemesebbje, a régi csúcsdísz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com