Gyermekkorunk üdítőit üvegbe töltve vásárolhattuk meg. Akkor, amikor megszokott látvány volt a Bambi üdítő üvege, nem nagyon gondolkodtunk azon, hogy el kéne tenni ezekből az üvegekből egyet majd arra a korra, amikor idősebbek leszünk és kezünkbe fogva felidézhetjük a múltat, a gyermekkorunkat.

Nos, a Bambi üdítő neve mindenkinek ismerősen cseng. Ha az ízét nem is tudják sokan felidézni, a "Jaj, úgy élvezem én a strandot, mert ott annyira szép és jó. Annyi vicceset látok és hallok, és még Bambi is kapható." dalrészletből mégis ismeri mindenki.

A Bambi tehát ismerős, de a Hüsi?

Egy régi házban jártam a hétvégén, ahol pakolásznom kellett. A kis vályogházat már csak raktárként használták, így számos használaton kívüli tárgy mellett rábukkantam egy csatos üvegre. A gyári üvegen a Hüsi felirat olvasható, és az is szemmel látható, hogy ÁFÉSZ (Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet) terméke.

"Hüsi - oltja a szomját", ezzel a szlogennel hirdették az málnaízű szénsavas italt. A Hüsit az 1960-as ével elejétől fogva vásárolhatták meg csatos üveges üdítőt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: a szerző saját fotói