Az éltes korában is szőkés hajú, vigyorgó Benny Hill Show-ját imádta a magyar közönség is. Az angol komikus angol humorával tudta kiragadni nézőit a mindennapok terheiből. Amíg a Benny Hill Show-t néztük, elfelejtettük bajunkat.

Benny Hill, vagy, ahogy anyakönyvezték, Alfred Hawthorn Hill nem mindig a reflektorfényben dolgozott. Volt, hogy tejesemberként vagy eladóként tartotta fent magát, de a színészi pálya mindig vonzotta, ezért amatőr színészként és színpadi asszisztensként is dolgozott.

A kezdetekben műsorvezető volt egy rádióban és 1955-ben történt az áttörés, amikor saját show-t kapott a BBC-nél. A Thames Televisionhoz áttérve indíthatta útjára a Benny Hill Show-t 1969-ben és utána 20 éven keresztül láthattuk.

A Benny Hill Show-t felidézve talán sokaknak rémlik, hogy sűrűn láthatók voltak pucér, vagy erősen hiányos öltözetű, csinos nők vették körül. Jelenetei gyakran szexuális töltetűek, kétértelműek voltak, és eköré csoportosult a bonyodalom is. A bohózatok láttán arra enged következtetni, hogy Hill imádta a nőket és fordítva is így van ez, de a valóságban magányos volt, tartott a nőktől. A nevettetőt mogorvának vélték még barátai is.

Azt csak kevesen tudják, hogy Benny Hill énekes is volt. Ernie című dala jó ideig vezette a ranglistát az 1970-es évek elején.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: https://flic.kr/p/4XTT6v, https://flic.kr/p/4fG381 | videók: https://www.youtube.com/watch?v=8TljoPJqWdUhttps://www.youtube.com/watch?v=8e1xvyTdBZI