Ugye mennyire utálatosak voltak ezek a szavak a füleinknek? Már csak azért is, mert úgy éreztük, hogy minket hibáztatnak azért, mert korábban másmilyen élete, játékai és feladatai voltak a gyerekeknek.

Szülőként pedig szemben találjuk magunkat azokkal az eszmékkel és szavakkal, amelyekkel gyermekkorunkban az őrületbe kergettek. Most mi ontjuk zúdítjuk rá gyermekeinkre, unokáinkra azt, hogy mi és milyen volt a mi időnkben.

Tény, hogy ez a világ a technikai fejlődésnek köszönhetően nagyon más, de egy valami közös. A kicsi, járni nem vagy még alig tudó babákat régen és most is babakocsiban tologatták. A babák egy része imádja, ha ring alattuk a babakocsi, és vannak olyanok is, akik már kicsi, magatehetetlen csecsemőként, megmagyarázhatatlan módon utál babakocsiban lenni. Mára már olyan kényelmes, könnyű, sokrétű babakocsik vannak, hogy kedvünkre, pénztárcánkhoz igazítva tudjuk megvásárolni a terméket.

A gyerekkori élmények nagyban befolyásolják azt, hogy milyen felnőtté válunk, de gondoljunk csak bele, hogy ebbe a babakocsizás is beletartozhat. Azt gondolnánk, hogy a mai nagyon modern, kényelmes kocsiban minden baba csupa mosoly és boldogság, de ez nem így van.

Sőt, aki a 70-es, 80-as években volt pici baba, közel sem ilyen kényelemben töltötte életének első évének sétára szánt idejét, mégis lehet most boldog. Emlékeztek a babakocsitokra? Egyáltalán emlékeztek az akkori babakocsikra?

Gondoltátok volna, hogy a XVIII. század legelejéig a nők derekukra erősítve, egyfajta hordozókendőben cipelték gyermekeiket, mert az első babakocsi csak az 1733-ban jelent meg? Az is egy herceg gyermeke számára készült és nem is a szülő tolta, hanem egy állat (kecske vagy póni) húzta. Eleinte luxustermék volt, csakis az úri gyerekek élvezhették ezt a kényelmet, na és persze szüleik. Később persze egyre változott a babakocsik formája, és igazodtak az igényekhez. Már nemcsak állat húzhatta a kocsit, hanem a szülő is tologathatta gyermekét. Azóta is folyamatosan tökéletesednek a babák hordozására alkalmas babakocsik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com