Az ember mindig keresi maga körül a kényelmet. Az otthonát ennek megfelelően igyekszik berendezni, de az egész életét úgy igyekszik szervezni, hogy minél könnyebb, egyszerű legyen. Természetes szükség van arra, hogy okos és ügyes emberek tervezzenek eszközöket. A technika és a tudomány fejlődésével ma már sok eszköz segíti az életünket.

A motoron utazni nem feltétlenül kényelmes, pláne utasként, éppen ezért hirdették meg Franciaországban azt a versenyt, hogy olyan motorokkal rukkoljanak elő, amellyel az utasok szállítása nemcsak biztonságos, de kényelmes is. Ennek köszönhetően született meg az oldalkocsi.

Az oldalkocsi feltalálója egy francia katonatiszt volt, aki 1892-ben szabadalmaztatta is a motorhoz csatolható, utast szállító oldalkocsit. Az oldalkocsi motoros változatát – vagyis amelyet motor hajtott – pedig 1903-ban szabadalmaztatták (William John Graham).

Johnathan A. Kannal és Graham együtt kezdett bele az oldalkocsi gyártásába. A gyártás során eleinte csak két ponton csatlakoztatták a motorokhoz az oldalkocsikat, de az veszélyesnek bizonyult, mert volt, hogy az oldalkocsi elszabadult, így később a három-, vagy négypontos rögzítésre tértek át.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com