A Barbie az a karcsú derekú, hosszú lábú divatbaba, amely 1959 óta a forgalomban van. Barbie már nem mai tyúk, de kinézetéről ezt nem mondanánk meg.

Azt kevesebben tudják, hogy kinek köszönhető ez a baba. A Mattel cég egyik alapítójának felesége, Ruth Handler igen gyakorlott volt a játékok terén, hiszen saját gyermekeik által rálátása volt. A lánya játékai között azt látta, hogy minden baba babaarcú és testű, vagyis csecsemőt megtestesítő, ám a lánya sokkal jobban el tudott merülni a papírbabák öltöztetésével. Akkor támadt az az ötlete, hogy kellene egy felnőtt baba, amelyet a kislányok kedvükre öltöztethetnek. Amennyire tetszett számára az ötlet, annyira nem volt a férj elragadtatva.

Talán a sors vezérelte az útjukat, amikor a család egy európai utazás során Ruth megpillantott egy olyan babát, amelyet annak idején elképzelt. Vásárolt is néhány példányt, természetesen egyet a lányuknak, a többit a Mattelhez vitte szemléltetésképp miután visszatértek az USA-ba. Megkezdődött a baba arculatának megtervezése. A Barbie nevet Ruth Handler lánya neve után kapta. végül 1959. március 9-én került forgalomba a Barbie és azóta is a piacon van.

A Mattel később megvásárolta a Barbiehoz hasonló német baba, a Bild Lilli jogait, így 1964-ben annak gyártása végleg megszűnt, helyét végleg a Barbie vette át.

Komoly vádakkal illették a Barbie készítőit a baba testarányai miatt, de a támadások ellenére is egy olyan örök darabról van szó, amely a mai kislányokat ugyanúgy lázba hozza.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pixabay.com