Ezt megtehetjük fotók nézegetésével is, ugyanakkor az 1980-as évek filmjeit újra megnézve is eljuthatunk gondolatban abba a korba, amikor a moziban alig vártuk, hogy kezdődjön a Csillagok háborúja vetítése. Az űrbéli kalandon nagyszüleink is izgulhattak, de gyermekként igazán fantasztikus érzéseket élhettünk át.

A még máig nagyon nagy követőtáborral, rajongóval rendelkező, a filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb alkotása a Csillagok-háborúja sorozat. Azonban van néhány olyan „titok”, amelyet még a nagy rajongók sem biztos, hogy tudtak.

#1 Yoda, a sorozat egyik legismertebb és kedvelt karaktere, amelyik szinte mindegyik filmben feltűnt, de azt nem biztos, hogy mindenki tudta, Yoda kinézetét Eintsein arca ihlette meg.

#2 habár kisgyermekként a szánkat tátva néztük ezt a filmet, ám mai szemmel nézve az egyik legtöbb bakit tartalmazó alkotás.

#3 Greedo, amikor megszólal, azt perui indián nyelven teszi, csakhogy azt is visszafelé. Igaz ez más karakterekre is, amelyek idegen nyelven szólnak. George Lucas ugyanis nem szerette a halandzsát, így mindegyik karakter létező nyelvből állította össze.

#4 Han Solo szerepét játszhatta volna Kurt Russel is, ám a színész nem érezte úgy, hogy befutna a film, így azt visszautasította. Nem így tett Harrison Ford.

#5 A Star Wars-sorozat szinte mindegyik részét május végén mutatták be, ekkor van ugyanis George Lucas születésnapja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pőixabay.com